Γυναίκα, ετών 21μισό, φοιτήτρια, αιτία εισόδου: οξεία εξεταστική κεφαλαλγία


Παρούσα νόσος: άρχεται από τετραετίας, με την είσοδο της ασθενούς στο Πανεπιστήμιο. Η ασθενής αναφέρει πολλαπλά επεισόδια οξείας αμφοτερόπλευρης κροταφικής κεφαλαλγίας, με εποχική εμφάνιση, συνήθως Φεβρουάριο, Ιούνιο και Σεπτέμβριο. Η κεφαλαλγία συνοδεύεται από αίσθημα μπουχτίσματος, βάρους στο επιγάστριο, εφιδρώσεις, ταχυκαρδία, νευρικότητα, εφίδρωση παλαμών, άισθημα παλμών, στρες, αμηχανία, πανικό, κι υψοφοβία.

Και το κρασί έτσι γρήγορα μας τέλειωσε.

Ατομικό αναμνηστικό: Θυμάμαι στο δεύτερο έτος δε διάβαζα καθόλου, μόνο δυο μαθήματα είχα κουτσοδιαβάσει. Είχα άλλα ενδιαφέροντα τότε, εξωσχολικά. Είναι ωραία να γνωρίζεις από πριν πώς θα τα πας στην εξέταση. Τρία παντού.

Οικογενειακό αναμνηστικό: Διάβασα με τη μαμά μου σήμερα. Είχα να το κάνω από τη βιολογία κατεύθυνσης στην τρίτη λυκείου. Από τον μπαμπά μου πήρα το μουστάκι του.

Συνήθειες και τρόπος ζωής: συστηματική αναποφάσιστη, τρώει τον άμπακο, κοινωνικός πότης, δεν καπνίζει. Α, και αγαπάει. Τελικά.

Ανασκόπηση συστημάτων:

Κεφαλή-Τράχηλος-Αναπνευστικό-Κυκλοφορικό-Πεπτικό-Ουροποιογεννητικό κατά φύση.

Μυοσκελετικό: άλγος στην περιοχή των γλουτών, από παρατεταμένο καθισιό, άλγος στην αυχενική μοίρα της σπονδυλικής στήλης, από το σκύψιμο πάνω απ’το βιβλίο.

Νευροψυχιατρικό: νευρικότητα, ευερεθιστότητα. Κεφαλαλγίες.

Αντικειμενική εξέταση:

Μην με πιάνεις εκεί γιατρέ, γαργαλιέμαι.

Καμιά φορά, κάποια βράδια βάζω το στηθοσκόπιο και ακούω την καρδιά μου. Κρατάω την αναπνοή μου. Ντουπ-ντουπ. Καλά το πάει, με ρυθμό. Ζω, λέει. Εντάξ, ό,τι πεις εσύ.

Εργαστηριακά: Hct, Hb, MCV, WBC, PLT, ΔΕΚ, ΤΚΕ, CRP, LDH, κι άλλα τέτοια ακαταλαβίστικα.

Πορεία νόσου: Λοβ μι του τάημς μπέιμπη, λοβ μι τουάης τουντέη. Άντε, τι κάθεσαι, φεύγω σου λέω.

1 σχόλιο »

  1. Tini Foun Said:

    Πορεία νόσου 30 χρόνια μετά. Η ασθενής συνεχίζει να αναφέρει πολλαπλά επεισόδια οξείας αμφοτερόπλευρης κροταφικής κεφαλαλγίας και αϋπνίας, με εποχική εμφάνιση, συνήθως Φεβρουάριο, Ιούνιο και Σεπτέμβριο. Για την ίδια και μόνο χρονική περίοδο αναφέρει ένα νέο σύμπτωμα, οτι βρεί μπροστά της το διαβάζει.


{ RSS feed for comments on this post} · { TrackBack URI }

Σχολιάστε