Πράγματα που δεν καταλαβαίνω: ο θάνατος και το ίντερνετ.


Εφημερεύω και έχει συννεφιά.

Μερικές φορές δεν έχεις τίποτα να πεις και γι’αυτό σωπαίνεις και κάποιες άλλες φορές έχεις τόσα πολλά να πεις, δεν ξέρεις από πού να ξεκινήσεις, οι σκέψεις και τα συναισθήματα είναι τόσα πολλά και τόσο συγκεχυμένα που οι λέξεις είναι λίγες πολύ λίγες. Και σωπαίνεις.

Μόνο άναρθρες κραυγές και αναστεναγμοί ταιριάζουν σ’αυτό το χάος. Άφησα μερικές δεξιά κι αριστερά, μα κανείς δεν κατάλαβε τι σήμαιναν.

Πέρασαν, όμως, μήνες και βδομάδες και πια οι λέξεις έχουν αρχίσει να ξαναβρίσκουν την λειτουργικότητά τους, να ‘μαι εδώ, ορίστε, τις χρησιμοποιώ ξανά.

Παλεύω με τον θάνατο, υποτίθεται, στη δουλειά μου κάθε μέρα. Ένας κύριος έπαθε έμφραγμα και τον διακομίσαμε αμέσως στον πλησιέστερο καρδιολόγο για θρομβόλυση. Ζει και πάει καλά. Ένας άλλος κύριος έπαθε έμφραγμα, και αμέσως ανακοπή, κάναμε όλο το πρωτόκολλο αναζωογόνησης, μία ώρα τον παλεύαμε, δεν τα καταφέραμε, δεν τα κατάφερε.

Δεν τον καταλαβαίνω όμως. Πώς γίνεται να ΜΗΝ ζει κάποιος; Πώς γίνεται να ξέρω ότι αν την πάρω τηλέφωνο δεν θα απαντήσει; Αν φωνάξω το όνομά της δεν θα γυρίσει; Πώς γίνεται να τα ξέρω αυτά και να μην τα καταλαβαίνω;

Απ’την άλλη βέβαια, ούτε το ίντερνετ καταλαβαίνω πώς λειτουργεί (χωρίς φόβο και πάθος, είμαι η Τζεν απ’το ΙΤ Crowd), αλλά ξέρω ότι θα πατήσω το κουμπάκι «δημοσίευση» και θα εκτεθώ σε όλη την υφήλιο.

image

Θέλω σκύλο.

Εφημερεύω και έχει συννεφιά.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: